5 produkti skaistumam un veselībai.

Tā kā mūsdienās viss, kas mums apkārt ir ķīmiski apstrādāts un neveselīgs, tad šeit tev būs neliels ieskats un apraksts pieciem produktiem, kas palīdzēs un uzlabos tavu veselību un liks tev izskatīties labāk kā nekad.

1. Mellenes.

Šīs ogas satur antocianīnus. Tie ir spēcīgi antioksidanti, kas palīdz pasargāt šūnas no brīvo radikāļu kaitīgās ietekmes. Brīvie radikāļi bojā šūnas un var izraisīt slimības. Šie antioksidanti palīdz saglabāt ādas un asinsvadu elasticitāti, pasargā no priekšlaicīgas grumbu veidošanās un veicina kolagēna produkciju. Uzskata, ka mellenes var novērst vecuma izraisītu koordinācijas un īslaicīgas atmiņas zudumu.

Melleņu laikā ieteicams apēst vismaz 200 gramu melleņu dienā. Ieteicamas arī avenes, zemenes, zilenes, kazenes un ķirši.

2. Sojas piens.

Sojas pienā atrodas izoflavoni — vielas, kas imitē estrogēnu iedarbību. Zināms, ka augsts estrogēnu līmenis tiek saistīts ar audzēju attīstību sievietēm un var pārvērst normālas šūnas par ļaundabīgām. Piemēram, krūts dziedzerī izoflavoni konkurē par piesaistīšanās vietām ar estrogēniem, tā mazinot audzēju risku.

Dienā vajadzētu izdzert divas glāzes ar kalciju bagātināta sojas piena vai apēst 50 gramu tofu siera.

3. Brazīlijas rieksti.

Brazīlijas rieksti ir antioksidanta selēna avots. Lietojot uzturā Brazīlijas (arī citus riekstus), iespējams mazināt sirds slimību un infarkta risku.

Dienā jāapēd vismaz četri Brazīlijas rieksti vai arī jālieto selēnu saturošs (50–200 mkg) uztura bagātinātājs.

4. Aprikozes.

Aprikoze ir nekronēta augļu karaliene. Aprikozes gan svaigā, gan žāvētā veidā ir labs kālija avots. Tās satur karotinoīdus, kas organismā pārvēršas par A vitamīnu. A vitamīns vajadzīgs ādas veselībai. Tas ir labs pretgrumbu līdzeklis. Droši vien esat lasījuši par retinolu (A vitamīnu), kas atrodas daudzos pret novecošanu domātos līdzekļos. A vitamīna darbība ir stimulējoša un šūnas atjaunojoša, tas atjauno ādu un mazina vecuma plankumu parādīšanos.

Kā A vitamīna avotu varat lietot visus krāsainos, dzelteni oranžos augļus un dārzeņus — apelsīnus, saldos piparus, burkānus u. c.

5. Glāze sarkanvīna.

Sarkanvīns ir ne tikai prieka, bet arī veselībai vajadzīgu savienojumu — flavonoīdu — avots. Uzskata, ka šie antioksidanti mazina infarkta un triekas risku. Pētījumos atklāts, ka glāze sarkanvīna ir līdzvērtīga septiņām glāzēm apelsīnu sulas. Turklāt statistika liecina, ka, dienā izdzerot vienuvienību alkohola (300 ml alus vai sidra, glāzi vīna vai mēriņu stiprā), tiek mazināts trombu rašanās risks. Sarkanvīna lietotājiem esot arī garāks mūžs.

Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s