Siera kūkas.

Ikviens mūsdienās ir dzirdējis par siera kūku. Daži to ir ēduši, bet daži varbūt nav. Ja arī neesi ēdusi siera kūku, nebēdā, jo šeit tu uzzināsi kā to izdarīt un tad pati varēsi uztaisīt tādu kāda tev vislabāk iet pie sirds.

Siera kūkas ir dažādas – Filadelfijas siera kūka, Ņujorkas siera kūka un vēl daudz citu siera kūku. Siera kūkas nosaukums mainās atkarībā no tā, ko tu izmanto kā sieras kūkas sastāvdaļas. Ja izmantosi mellenes – tad tā būs melleņu siera kūka, ja zemenes – zemeņu siera kūka. Nemainīgas siera kūkas sastāvdaļas ir – cepumi, sviests, cukurs, olas un skābais krējums. Siera kūka parasti sastāv no trīs dažādām kārtām – apakšējo kārtu, kuras pamatā ir sviests un cepumi, vidējā kārta, kuras pamatā olas, cukurs, skābais krējums un kausētais siers, bet augšējā kārta – tā jau ir tavā ziņā. Ļauj vaļu fantāzijai un izvēlies ko vien sirds kāro. Tās var būt gan ogas, gan kāda mērce varbūt arī pilnīgi nekas. Viss ir tavā ziņā.

Bet tagad recepte Filadelfijas siera kūkai ar zemenēm.

Tev vajadzēs:

Mīklai:

  • 500g sviesta cepumu
  • 200g sviests (2paciņas)

Krēmam:

  • 800g filadelfijas siera;
  • 400g skābā krējuma;
  • 200g cukura;
  • 3 olas;
  • 70g kartupeļu cietes;
  • 1 citronu sula
  • 5g vaniļas cukura

Mērcei:

  • 400g svaigu zemeņu;
  • 100g cukura

Rotāšanai:

  • 200g svaigu zemeņu

Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s