Veģetārā lazanja ar ķirbi.

Man patīk gatavot, bet tam man īsti neatliek laika, bet nu dažreiz man sanāk kaut ko pagatavot. Esmu ļoti liela Itālijas ēdienu cienītāja – man garšo gan pasta, gan arī lazanja. Pirmo reizi lazanju ēdu pirms dažiem gadiem, kad mana mamma to bija nesen iemācījusies pagatavot. Un varu teikt, ka tā ir ļoti garšīga. Protams, ka tā ir sātīga, bet ne jau katru dienu tā ir jāēd, tādēļ pa retam jau var nogrēkoties.

Bet šoreiz šeit tu atradīsi informāciju par neparastu lazanju. Tā ir veģetārā, tātad bez maltās gaļas, ko parasti izmanto lazanjas pagatavošanā un ar ķirbi. Ar ķirbi, tas varētu būt ļoti interesants salikums, jo ķirbis tiek uzskatīts par pasaules lielāko ogu un 90% no tā satur ūdeni, tādēļ tas bieži vien tiek izmantots kā diētisks produkts. Ķirbji satur arī ļoti daudz vitamīnu, tai skaitā arī kalciju, beta karotīnu, fosforu un kāliju. Šī lazanja ir ne tikai veselīga, bet arī ļoti diētiska ar mazāku kaloriju skaitu nekā parastā lazanja.

Ko tev vajadzēs, lai pagatavotu Veģetāro lazanju ar ķirbi?

  • 200g ķirbja
  • 3 tomātus
  • 1 papriku
  • 1 sīpols
  • 3 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 burkānu + 1 cukini
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes skāba krējuma
  • 2 ēdamkarotes ciedru riekstu
  • 8-10 lazanjas plāksnes
  • 1 tējkaroti sviesta
  • 100g cietā siera
  • 1 tējkarote sinepju sēklu
  • sāls, pipari
  • zaļumi

Pagatavošana:

Dārzeņus sagriež nelielos gabaliņos, burkānu sarīvē. Katliņā uzsilda eļļu, tajā apgrauzdē sinepju sēklas, apcep sīpolu, pievieno burkānu, un visu cep 3 minūtes. Pievieno dārzeņus, un visu sautē, kamēr dārzeņi mīksti, tad pievieno sasmalcinātus zaļumus, tomātu pastu un krējumu, kā arī apgrauzdētus ciedru riekstus. Visu sautē vēl 3 minūtes. Lazanju kārto nelielā ar sviestu ietaukotā kvadrāta formas veidnē. Virsū liek dārzeņu masu, pēc tam atkal lazanjas plāksnes, virspusē atstājot dārzeņus. Liek līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī un cep 25 minūtes, tad bagātīgi apkaisa ar rīvētu sieru un cep vēl 10 minūtes.

 

Madara

2 thoughts on “Veģetārā lazanja ar ķirbi.

  1. sen biju savas ideālās lazanjas receptes meklējumos. paldies! šī ir īstā! fantastiski garšīgi un vienkārši.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s