Gaileņu risoto.

Tā kā klāt ir rudens, tad tam ir viena laba īpašība – tas var piedāvāt meža veltes. Gan sēnes, gan ogas – tas viss ir ļoti veselīgs un garšīgs. Turklāt lasot meža veltes, tu arī kārtīgi izstaigāsies svaigajā meža gaisā un jutīsies pavisam noteikti labāk. Es esmu liela sēņu cienītāja un man ļoti patīk eksperimentēt virtuvē un izmēģināt daudz ko jaunu, tieši tādēļ šodien gribu ar tevi padalīties vienā ļoti interesantā un garšīgā receptē – gaileņu risoto!

Gailenes ir ļoti diētisks produkts, jo apmēram 100 gramu gaileņu satur tikai 12 kalorijas, kas ir ļoti maz.  Gailenes iespējams pagatavot dažnedažādos veidos – gan gaileņu mērci, gan zupu, sacepumu un pat gailenes želejā. Šī recepte – gaileņu risoto – ir ļoti vienkārša, tu to mierīgi varēsi pagatavot mājas apstākļos. Manuprāt, visas šī ēdiena sastāvdaļas ir lieliski sakombinētas kopā, lai garšas kārpiņām piešķirtu patiesi ekskluzīvu garšu kombinācijas, jo daudzās valstīs nav sēņu, līdz ar to mēs dzīvojam lieliskā vietā, kur šīs delikateses ir pieejamas!

Lai pagatavotu gaileņu risoto, tev vajadzēs:

  • 200 gramu gaileņu
  • 150 gramu risoto rīsu
  • 1 litru vistas buljona
  • 1 sīpolu
  • 1 ķiploka daiviņu
  • sauju rīvēta Parmas siera
  • 125 mililitru baltvīna
  • sviestu
  • olīveļļu

Pagatavošana:

Sviestā apcep gailenes, kad gatavas noliek maliņā. Eļļā cep sīpolu un ķiploku. Tad pieber risoto rīsus, apmaisa, lai tie vienmērīgi noklātos ar eļļu. Pielej baltvīnu un visu laiku maisot cep, līdz baltvīns ir iztvaikojis. Pēc tam pielej kausu buljona, visu laiku maisot vāra, līdz šķidrums iesūcies rīsos, tad pielej nākamo buljona kausu un turpina tik ilgi, kamēr rīsi gatavi. Kad rīsi ir gatavi, pievieno apceptās gailenes, Parmas sieru. Ja nepieciešams var pievienot arī sāli un piparus.

 

 

Madara

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s