Cūkgaļas cepetis ar žāvētām plūmēm.

Ziemassvētku laiks jeb pazīstams kā mandarīnu un piparkūku laiks, galīgi nav iedomājams bez cepešiem. Tieši tādēļ – tuvojoties Ziemassvētku vakaram, es ar tevi padalīšos vienā ļoti interesantā un garšīgā receptē. Manuprāt, to pagatavot nebūs nemaz tik sarežģīti un šis ēdiens tavās mājās ienesīs patiesi burvīgu noskaņu un sajūtu!

Cukgalas cepetis ar zavetam plumem

Lai pagatavotu cūkgaļas cepeti ar žāvētām plūmēm tev vajadzēs:

  • 1,5 kilogramus cūkgaļas
  • 200 gramus žāvētu plūmju
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 ēdamkaroti medus
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 2 zariņus rozmarīna

Pagatavošana:

Sagriez gaļu šķēlītes un šķēlītes ierīvē ar ķiploku, kā arī pārver ar sasmalcinātu rozmarīnu. Atsevišķā trauciņā sajauc sojas mērci ar medu un to pārlej virsū gaļai. Gaļai apkārt un tai virsū kārto žāvētās plūmes. Sarullē gaļu un sasien to ar striķi, iegūstot tādu kā ruleti. Liek cepties cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem. Gaļu cep apsegtu ar foliju vismaz stundu, pēc tam, kad folija noņemta cep vēl apmēram 30 minūtes, līdz gala gatava. Pasniedz kopā ar dārzeņiem.

 

 

Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s