Kokosriekstu piena – garneļu zupa.

Pirms neilga laika atradu vienu ļoti interesantu un, manuprāt, arī garšīgu un baudāmu recepti. Pati vēl šo recepti neesmu izmēģinājusi, bet ļoti bieži par to esmu dzirdējusi labas atsauksmes. Par sevi varu teikt, ka esmu zupas cilvēks, jo man tās ļoti garšo, tās ir pietiekami sātīgas un arī veselīgas. Un arī šodien runa ies par vienu ļoti interesantu zupu – kokosriekstu piena un garneļu.

Šī zupa ir ļoti interesanta savas nepierastās garšas dēļ. Šajā zupā ir gan salds, gan neliels asumiņš. Kopumā, manuprāt, visas garšu buķetes ir lieliski sakombinētas, lai beigās sanāktu patiešām garšīga un baudāma zupa. Ļoti interesanti ir tas, ka šajā zupā ir savienotas, tā teikt, divas pasaules – siltā ar kokosriekstu pienu un aukstā jūras pasaules ar garnelēm. Tieši šādā veidā samiksējot pavisam atšķirīgas garšas var iegūt patiesi lieliski ēdienu!

Lai pagatavotu kokosriekstu – garneļu zupu tev vajadzēs:

  • 1 bundžu kokosriekstu piena
  • 2 burkānus
  • 8 šampinjonus
  • 1 tomātu
  • piparus
  • 400 mililitrus ūdens
  • ēdamkaroti eļļas
  • 400 gramus garneļu

Pagatavošana:

No paša sākuma sagriez tomātus, šampinjonus un sarīvē burkānus. Iepriekš sagrieztos tomātus, šampinjonus  un burkānus liek uz pannas un nedaudz pasautē. Pievieno garšvielas pēc savas gaumes – vai nu piparus vai sāli. Dārzeņus pārliek katliņā, kuram savukārt pievieno kokosriekstu pienu un ūdeni. Kad zupa sāk vārīties, tad tai pievieno attīrītās garneles. Zupu vēl nedaudz pasautē, līdz garneles kļūt mīkstākas.

Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s