Briseles kāposti.

Domāju, ka par tiem jau iepriekš esi dzirdējusi. Būtībā Briseles kāposti ir tāda mini versija par lielajām kāpostu galvām. Manuprāt, tie izskatās ļoti interesanti un man tie arī ļoti garšo. Tipiski Briseles kāpostu sezonas laiks ir no septembra līdz februārim, bet lielveikalos un citur tie nopērkami gandrīz visu cauru gadu. Bet šodien – nedaudz par to, kāpēc tieši tev savā ēdienkartē vajadzētu iekļaut Briseles kāpostus!

Šķiet, ka šie kāpostiņi ir tik maziņi, ka tajos nebūs ne daudz vitamīnu, ne arī daudz uzturvielu. Bet īstenībā, ir tieši otrādi – Briseles kāposti ir viens no olbaltumvielām un minerāliem bagātajiem dārzeņiem. Briseles kāposti ir pārbagāti ar C vitamīnu, tā deva šajos kāpostos pārsniedz jebkura citrusaugļa C vitamīna devu. C vitamīns turklāt palīdz nostiprināt imūnsistēmu un izsargāties no saslimšanas, kas, manuprāt, tieši tagad ir ļoti svarīgi. Briseles kāposti satur arī vielas, kas neļauj veidoties vēža šūnām, tādā veidā tevi pasargājot no šīs bīstamās slimības. Un turklāt 100 gramu šo kāpostu satur tikai 30 kalorijas!

 

 

Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s