Puķkāpostu kraukšķi rīvmaizē.

Pavisam nesen ieraudzīju un izmēģināju ļoti interesantu un tajā pašā laikā arī veselīgu recepti – puķkāpostu kraukšķus rīvmaizē. Būtībā šī recepte ir tāds kā veselīgs variants kartupeļiem rīvmaizē, jo kā zināms, tad kartupeļi satur daudz cietas un pārāk liela to lietošana var novest pie svara pieauguma. Bet šai receptei, kā jau minēju, ir atrasta alternatīva. Puķkāpostu kraukšķi būs lieliska izvēle, ko izvēlēties ne tikai ikdienā kā uzkodu, bet arī svētkos. Varu garantēt, ka katram tie garšos!

Puķkāpostu kraukšķi ir viegli pagatavojami un tie ir lieliski ne tikai tāpēc, ka ir veselīgi un gardi, bet arī tāpēc, ka tos pasniegt varēsi gan savām draudzenēm, gan citiem viesiem. Puķkāpostu pieskaita pie tiem dārzeņiem, kuru ēd diētu laikā, jo tas ir viens no mazkaloriju dārzeņiem. Šajā uzkodā ir gandrīz visas nepieciešamās garšu buķetes – puķkāposts, kas ir viegls dārzenis, rīvmaize, kas puķkāpostam piešķir ne tikai kraukšķīgumu, bet arī drupačas un nedaudz tekstūras.

Lai pagatavotu puķkāpostu kraukšķus rīvmaizē tev vajadzēs:

  • 1 puķkāpostu
  • 2 glāzes rīvmaizes
  • 2 olas
  • garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana:

Ņem galvu puķkāpostu un nevis sagriez to, bet ņem katru mazo puķkāposta buķetīti. Varētu pat teikt, ka puķkāpostu saplūkā, jo sagriežot tas zaudē savu formu. Trauciņā iesit divas olas un ņem rīvmaizi. Vari izmantot jebkuru rīvmaizi – vai kviešu vai rudzu un pat paprikas. Atceries tikai – puķkāpostu kraukšķu krāsa būs atkarīga no izvēlētās rīvmaizes. No sākuma puķkāpostus novāri ūdenī, lai tie paliek mīkstāki. Kad tie novārīti, apviļā tos olā un tad rīvmaizē. Pēc izvēles vari pievienot garšvielas, ja vēlies tos asākus, pievieno piparus, ja nē, tad pietiks tikai ar rīvmaizi. Liec cepeškrāsnī uz 180 grādiem uz 15 minūtēm.

 

Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s