Melleņu un grieķu jogurta musli batoniņi.

Kā jau zināms, tad pavasaris ir īstais laiks, lai atgūtu sevi formā un sagatavoties ilgi gaidītajai vasarai. Bet kā jau, iespējams, zini, tad, lai to izdarītu, savā ikdienā jāiekļauj ne tikai fiziskās aktivitātes, bet arī jāēd veselīgi un sabalansēti. Cik zinu, tad daudziem cilvēkiem liekas, ka veselīgs uzturs ir garlaicīgs un no tā nevar iegūt sāta sajūtu. Bet tagad tiešām ir tik daudz dažadu recepšu, kas galīgi par to neliecina. Bet šodien esmu izvēlējusies tevi iepazīstināt ar vienu ļoti interesantu un noteikti ari garšīgu recepti, ja nu tev gadījumā kārosies ko saldu!

Blueberry-Vanilla-Greek-Yogurt-Granola-Bars-11Musli batoniņi ir viens no visveselīgākajiem našķiem. Tajā ir mazs kaloriju skaits, bet, protams, ir jāskatās no kā tas ir pagatavots. Šo interesanto recepti atradu pavisam nesen un man tā uzreiz iepatikās. Viss, kas šeit ir iekšā ir ļoti diētisks un veselīgs, tādēļ tas nemaz nekaitēs tavai figūrai. Viena no galvenajām sastāvdaļām šeit ir mellenes, kas tiek uzskatītas par vienām no visveselīgākajām ogām pasaulē. Tās ne tikai uzlabo redzi un pasargā tavas acis, bet arī pasargā asinsvadus un novērš asins sabiezēšu jeb vienkārši sakot – pasargā no insulta un infarkts. Grieķu jogurts ir parasts bezpiedevu jogurts, kurā ir samazināms tauku daudzums, arī tas tev ir pilnīgi nekaitīgs.

Lai pagatavotu melleņu un grieķu jogurta musli batoniņus tev vajadzēs:

  • 2 glāzes auzu pārslu
  • 1/4 glāzes sasmalcinātu mandeļu
  • 1/2 glāzes zemesriekstu sviesta
  • 1/2 glāze medus
  • 1/2 tējkarote vaniļas
  • 2 glāzes melleņu
  • grieķu jogurtu

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Uz cepampapīra izklāj mellenes un ļauj tām cepeškrāsnī pacepties kādas 30-40 minūtes līdz tās ir nedaudz sarāvušās. Ņem bļodu un tajā sajauc auzu pārslas, sasmalcinātas mandeles un pievieno medu, zemesriekstu sviestu un vaniļu. Mellenes izņem no cepeškrāsns un iemaisa masā. Izveido tādu kā tortes formu, lai varētu sagriez vienādos batoniņos. Pēc tam visu liek saldētavā uz vienu stundu. Pēc tam ņem batoniņus ārā un pārklāj tos ar grieķu jogurtu.

 

 

 

Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s