Šokolādes un aveņu pavlovas.

Jā, zinu, ka tuvojas vasara un tu esi apņēmības pilna būt vislabākajā formā, bet zini, ka ir dienas, kad sevi nedaudz japalutina. Piemēram, es sevi dažkārt palutinu ar kādu garšīgu desertu. Mans nesenais atklājums ir kūka Pavlova, ko gatavoja mana mamma. Pavlova ir kā baletdejotāja – viegla, trausla un gaisīga un augstas klases. Un lai pagatavotu šo kūku ir jābūt ne tikai pareizajām sastāvdaļām, bet arī tehnikai un kulinārijas prasmēm!

Raspberry-and-Dark-Chocolate-Pavlova_4

Šodien iepazīstināšu tevi ar šokolādes un aveņu pavlovām. Manuprāt, pavlovas vispār var uzskatīt par augstas klases desertu, jo, lai to pagatavotu kā nākas ir nepieciešamas prasmes un pārziņa konditorijā. Bet, runājot par pavlovu, tās bezē ir jābūt vieglam un apkārt traulam, viducī nedaudz staipīgam, bet putukrējumam jābūt mākoņaini pufīgam. Zinu, ka īsti nav pienācis aveņu un visu parējo vasaras ogu laiks, bet, manuprāt, lai iemācītos ko tādu pagatavot tiešām paies laiciņš. Bet galu galā tu iegūsi skaistas, trauslas un elegantas pavlovas mini kūciņas ar šokolādi un avenēm.

Lai pagatavotu šokolādes un aveņu pavlovas tev vajadzēs:

  • 250 gramus pūdercukura
  • 4 olu baltumus
  • 2 tējkarotes kukurūzu miltu
  • 500 mililitrus saldā krējuma
  • 250 gramus aveņu
  • 100 gramus šokolādes

Pagatavošana:

Uzsildi cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Pūdercukuru un olu baltumus miksē apmēram 10 minūtes līdz tiek iegūta pastāvīga konsistence. Tai pašai masai pievieno kukurūzas miltus. Veido 16 vienādas kūciņas no masas. Novieto tās uz cepampapīra. Tad tās cep 45 minūtes, pēc tam izņem no krāsns un ļauj tām nedaudz atdzist. Lai dabūtu 8 pavlovas, pa 2 izceptajām kūciņām liek kopā. Pa vidu liek saldā krējuma kārtu. Rotā ar avenēm pavlovas augšpusē un pārkaisa ar šokolādi.

 

 

Madara

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s