Brokastu pica ar ziedkāpostiem.

Vienmēr esmu domājusi un teikusi – iestājoties jaunam gadalaikam un sezonai jāmaina ir arī savi ēšanas paradumi. Tā kā pavasaris pie mums viesojas jau kādu laiciņu, tad izlēmu nedaudz parakņāties receptēs un dažādās jaunās idejās, kā gan pavisam tradicionālu ēdienu var pārvērst kaut kā ļoti jaunā un modernā, bet tajā pašā laikā garšīgā. Un godīgi sakot, man nebija ilgi jāmeklē, lai atrastu kaut ko tādu. Piemēram, pavisam tradicionālo omleti var pārvērst brokastu picā, pievienojot daudz citu veselīgu dārzeņu!

Gluten-Free-Breakfast-Pizza-600x904Tā kā brokastis ir dienas vissvarīgākā ēdienreize, tad ir ļoti svarīgi paēst ne tikai sātīgi, bet arī veselīgi un vitamīniem bagāti. Olas, manuprāt, ir ļoti veselīga izvēle brokastīm, jo tā ir pirmā izvēle cilvēkiem, kas ievēro diētu. Pati ola ir sātīga, bet ēdot to no rīta, tu krietni samazināsi kaloriju uzņemšanu visas dienas gaitā. Bet, runājot par ziedkāpostiem, arī tiem ir ļoti daudz labu īpašību. 100 gramos ziedkāposta ir tikai 25 kalorijas un tos var pagatavot visdažādākajos veidos – gan vārīt, gan sautēt, gan apcept un pat grillēt.

Lai pagatavotu brokastu picu ar ziedkāpostiem tev vajadzēs:

  • 1 lielu ziedkāpostu
  • 2 olas
  • 1/4 glāzes parmazāna siera
  • 3/4 glāzes mocarellas siera
  • 1/4 tējkaroti sāls
  • 1/4 tējkaroti svaiga timiāna

Pagatavošana:

Sagriez puķkāpostus nelielos gabaliņos un liec tos vārīties vai nu katlā ar ūdeni vai sautējamā katlā. Vāri tos tik ilgi, kamēr tie paliek mīksti. Kad puķkāposti ir izvārījušies, ļauj tiem nedaudz atdzist un pēc tam sasmalcini sīki jo sīki, lai iegūtu tādu kā puķkāpostu masu. Masai pievieno sāli, timiānu un parmazāna sieru. Visu masu samaisa ar roku palidzību un izveidu divas vienāda lieluma bumbas. Pēc tam abas šīs bumbas izrullē, iegūstot divas picas pamatnes. Uzsildi cepeškrāsni līdz 200 grādiem un liec tās cepties apmēram 15 minūtes, līdz mīkla iegūst zeltaini brūnu izskatu. Pēc tam ņem tās no cepeškrāsns ārā un uzkaisa mocarellas sieru. Un pašās beigās – katrā picā iesit vienu olu un liek cepties cepeškrāsnī vēl, līdz ola ir nedaudz izcepusies.

 

 

Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s