Rabarberu plātsmaize.

Šodien izdomāju, ka iepazīstināšu tevi ar kādu jaunu un garšīgu recepti. Šis ēdiens, nu pareizāk jau būtu teikt saldais ir ļoti viegli pagatavojams mājas apstākļos un tas neaizņems daudz laika. Manuprāt, vasara ir īstais laiks, lai eksperimentētu ar augļiem un dažādām citām sastāvdaļām un pagatavotu patiešām garšīgu un baudāmu ēdienu.

Rabarberu maizeGodīgi sakot, man rabarberu plātsmaize asociējas ar bērnību. Vēl tagad atceros, kad biju maza, tad ome ļoti bieži gatavoja rabarberu plātsmaizes. Un arī tagad nekas nav mainījies. Manuprāt, šī ir lieliska recepte, ko var pagatavot dodoties ciemos kā ciemkukuli vai pagatavojot mājas apstākļos, ja ierodas ciemiņi. Varu garantēt, ka visiem garšos un viņi ne tikai prasīs papildporciju, bet arī recepti!

Lai pagatavotu rabarberu plātsmaizi tev vajadzēs:

  • 1 glāzi kefīra
  • 2 glāzes miltu
  • 1 glāzi cukura
  • 3 olas
  • 1 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1 ēdamkarotes vaniļas cukura
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 5 – 8 rabarberus
  • kanēli

Pagatavošana:

Nomizo rabarberus un pieber tiem cukuru, lai notek liekā sula. Atstāj tos uz kādu laiku. Samaisi kopā miltus, cukuru, 2 olas, kefīru, cepamo pulveri un vaniļas cukuru viendabīgā masā. Masu ieliec ledusskapī uz 20 minūtēm. Mīklu ņem ārā no ledusskapja un kārto uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru un ieziesta ar sviestu. Pa virsu mīklai liek rabarberus un liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni uz 20 minūtēm. Traukā sajauc vienu olu ar skābo krējumu viendabīgā masā. To lej pāri rabarberiem un cep vēl 10 minūtes.

 

 

Madara

 

 

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s