Čia sēklas.

Tas jau vairs nav noslēpums, ka tehnoloģijām un kopumā visam dzīves līmenim ejot uz augšu, mainās pilnīgi viss, pat ēdiens. Ja agrāk varējām iedomāties sevi ēdam tikai kartupeļus ar karbonādi un šķovētiem kāpostiem, tad tie laiki jau ir pagājuši. Arvien vairāk veikalu plauktos ir redzami daudz un dažādu produktus, augu, garšvielu un citu lietu, kas ir ievestas no siltajām zemēm, piemēram, no Dienvidamerikas un pat Āfrikas. Nesen raksīju par godži ogām, kas ir kļuvis par jaunumu mums visiem, bet šodien gan par vēl kaut ko jaunāku – čia sēklām!

chiaČia sēklu dzimtene ir ar seriāliem pazīstamā Meksika. No paša to audzēšanas sākuma čia sēklas tika piejauktas klāt ēdieniem, kā arī tāš tika uzskatītas par ārstniecības augu. Pēc izskata čia sēklas ļoti līdzinās magoņu sēklām un tās ir viens no bagātīgajiem dabas produktiem. Čia sēklas ir bagātas ar Omega-3 taukskābēm, tāpat tajās ir daudz cinka, selēna, bora, vara un fosfora. Čia sēklās ir milzīga antioksidantu koncentrācija. Šīs sēklas vari pievienot cepumiem vai citiem miltu izstrādājumiem, ierasto magoņu sēklu vietā. Nav ieteicams sēklas lietot vienas pašas, labāk tās pievieno saviem iemīļotajiem salātiem vai kādam citam ēdienam.

 

 

Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s