Ābolkūka.

Rudens ir īstais ražas gadalaiks, kad mēs varam baudīt pašus labākos, veselīgākos un garšīgākos dārza labumus. Vieni no šiem labumiem ir āboli, kas arī manās mājās ir neskaitāmi daudz, līdz ar to vajadzēja izdomāt, kur ābolus likt lietā. Manuprāt, ilgi nebija nemaz jādomā, kur tos likt – atbilde ir pavisam vienkārša – ābolkūka. Un šodien es ar tevi padalīšos vienā ļoti garšīgā ābolkūkas recepte, kas man pašai ļoti, ļoti garšo!

tumblr_mt2fzgPUjX1rodxmao1_500Ābolkūku varētu nosaukt par vienu no rudens gardumiem, jo praktiski no visām ābolu šķirnēm – gan sulīgām, gan skābām – iespējams pagatavot ābolkūku. Pašu pirmo ābolkūku es taisīju no smilšu mīklas, bet vēlāk pamēģināju arī veikalā nopērkamo sasaldēto rauga mīklu. It kā daudz tiek runāts par to, ka sasaldētie produkti zaudē daudz savu labo īpašību, bet es gan tam nepiekritīšu – gala rezultātā ābolkūka ar sasaldēto rauga mīklu sanāk vēl garšīgāka nekā ar smilšu mīklu.

Lai pagatavotu ābolkūku tev vajadzēs:

  • veikalā nopērkamo sasaldēto rauga mīklu
  • ābolus (atšķirībā cik lielu tu taisi ābolkūku un cik biezā kārtā liec ābolus)
  • 250 gramus skābā krējuma
  • cukuru
  • kanēli

Pagatavošana:

Ļauj, lai veikalā nopirktā sasaldētā rauga mīkla nedaudz atkūst (uz iepakojuma rakstīts apmēram divas līdz divas ar pusstundas istabas temperatūrā). Pa to laiku nomizo ābolus un sagriez to šķēlītēs. Pēc tam uz jau atsaldētās mīklas zied virsū plānā kārtiņā skābo krējumu un pa virsu kārto ābolus. Liec cepties uz 20-25 minūtēm un 200 grādiem. Trauciņā uzjauc masu – skābo krējumu, cukuru un kanēli. Tad izņem no cepeškrāsns ābolukūku un uzlej masu, liec cepties vēl 15 minūtes līdz pati ābolkūka ir apzeltējusi!

 

 

Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s