Valrieksti.

Neapšaubāmi, ka mēs katrs esam tikai un vienīgi cilvēks. Mēs nevaram visu laiku dzīvot pēc kaut kādiem noteiktiem principiem un dažkārt sanāk tos pārkāpt. Tāpat ir arī ar ēdienu, mēs katrs atļaujamies kādreiz sevi palutināt ar kādu šokolādes tāfelīti vai kūciņu un tas ir pilnīgi normāli. Es zinu, ka ļoti daudzām meitenēm un sievietēm, pēc vienas ”maziņas” našķošanās rodas milzīgi kompleksi par to, kas tad ir apēsts. Pēc manām domām, tev tā nevajadzētu justies, tieši otrādi – tev vajadzētu saprast, ka iespējams tas ir tas, no kā tev vajadzētu atteikties. Un šodien es tev pastāstīšu par riekstiem, precīzāk sakot – valriekstiem, kas ir lieliska un veselīga alternatīva jebkuram tavam iecienītam našķim!

walnuts-and-shellsMana mamma nesen atgriezās no Gruzijas un atveda no turienes valriekstus. No paša sākuma es nodomāju – ai, tie jau garšos tāpat kā veikalā nopērkamie. Bet nē – es, maldījos, to garša bija pavisam, pavisam savādāka nekā veikalā nopērkamajiem valriekstiem. Pirmkārt, tie nebija tik sausi, tie bija sulīgi ar valriekstu eļļu, ko, starpcitu, ļoti plaši izmanto skaistumkopšanā. To garša bija daudz bagātāka un izteiktāka. Iespējams tev liksies, ka valrieksti ir trekni, bet īstenībā valrieksti ir bagāti ar nepiesātinātajiem taukiem, kas lieliski apgādā tavu organismu ar visu nepieciešamo. Piektā daļa valriekstu ir bagāta arī ar olbaltumvielām. Valriekstos ir arī antioksidanti, kas var sekmēt svara zudumu!

 

 

Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s