Kvinoja – pārtikas produkts, kas jāiekļauj katra ēdienkartē.

Neapšaubāmi, ka mūsdienās ir tik ļoti daudz dažādu pārtikas produktu, par kuru izcelsmi mēs nemaz nezinam, nu kur nu vēl par to, kā tos sauc. Tieši tāpēc šodien es tev pastāstīšu par pārtikas produktu, par kuru, iespējams, tu nebūsi dzirdējusi nemaz, proti – kvinoju. Parasti to uzskata par graudaugu, bet īstenībā kvinoja ir pieskaitāma pie prosas. Iespējams, tev liksies – kādēļ gan es par to stāstu? Bet īstenībā kvinoja ir viens no tiem produktiem, kuru katram vajadzētu iekļaut ikdienas ēdienkartē, jo tai ir ļoti daudz labu un veselīgu īpašību!

140121092743-large

Uz pirmo brīdi var likties – nu un kas tad tie ir par graudiņiem un kā tie var būt vispār garšīgi? Manuprāt, svarīgākais ir tas, ka tu pati tai vari piešķirt garšu, izvēloties garšvielas. Būtiskākais ir tas, kāpēc gan kvinoja ir tik veselīga. Pirmkārt, tā nesatur glutēnu, tās sastāvā ir daudz olbaltumvielu, antioksidanti un šķiedrvielas. Kvinojai piemīt arī daudz labu īpašību – tā ir efektīga svara samazināšani, kaulu, ādas un smadzeņu veselībai, samazina asinsspiedienu un uzlabo gremošanas sistēmas darbību. Lai tu varētu kvinoju ēst, tev no sākuma tā ir jānovāra. Pirms vārīšanas to vajadzētu pamērcēt aukstā ūdenī. Pēc tam uz vienu krūzīti kvinojas lej 2 krūzītes ūdens. Atceries – kvinoja jāvara apmēram 20 minūtes, līdz sēkliņas kļūst caurspīdīgas un nav vairs cietas. Kvinojai ir arī viena cita īpašība – tā pastiprina jebkuru garšvielu, līdz ar to esi uzmanīga kvinojai pievienojot sāli, dari to ļoti, ļoti nedaudz!

 

 

Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s