Kraukšķīgās sparģeļu standziņas.

Varbūt arī tu, tieši tāpat kā es piederi pie tiem cilvēkiem, kam patīk izmēģināt ko jaunu un eksperimentēt virtuvē? Ja nē, tad mēģināšu tevi kaut kā pie tā pieradināt, lai arī tu virtuvē justos pārliecināta un droša par sevi un savām spējām. Man vienmēr ir patikušas interesantas receptes, kur dažkārt netiek izmantoti mums tik ļoti ierastie un iespējams jau arī apnikušie pārtikas produkti. Šodien stāsts būs par sparģeļiem!

asparagus-6Šī, manuprāt, ir lieliska recepte tieši kādai ballītei un kā uzkoda tā garšos ikvienam. Būtībā šīs sparģeļu standziņas ir viegli pagatavojamas un to pagatavošana neaizņems daudz laika. Arī šī ir viena no tām receptēm, ar kuru tu vari variēt un eksperimenēt – garšvielas un garšas ir tikai un vienīgi tavās rokās. Kādas standziņas tu vari padarīt asākas un pikantākas, bet kādas – maigākās!

Lai pagatavotu kraukšķīgās sparģeļu standziņas tev vajadzēs:

  • 20 sparģeļus
  • 3 olas
  • 1/4 daļu glāzes miltu
  • 1/2 glāzi parmezāna siera
  • sāls un pipari
  • citas garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ņem katru sparģeli atsevišķi un nogriež tam galus, tad liek to vārīties, līdz tas paliek mīkstāks. Blakus trauciņā sagatavo maisījumu – milti, olas un parmezāna siers. Maisījumam pievienot klāt var arī sāli un piparus, kā arī citas garšvielas pēc savas gaumes. Iemērc katru sparģeli atsevišķi šajā maisījumā un kārto uz cepamā papīra un cep cepeškrāsnī kādas 15-20 minūtes, līdz sparģeļi iegūst zeltainu nokrāsu. Pasniedz 5 minūtes pēc izņemšanas no cepeškrāsns līdz standziņas ir nedaudz atdzisušas.

Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s