Ābolu un kanēļa čipsi.

Man šķiet, ka brīvdienas saistās ne tikai ar kaut ko patīkamu, bet arī ar tām dienām, ko mēs mēdzam saukt par ”cheat day” jeb latviskāk sakot – dienām, kurās noraujamies no ķēdes un ēdam visu, kas vien pagadās pa rokai. Arī es neesmu nekāds eņģelītis, jo arī man (kā jau lielākajai daļai no jums, dāmas) dažreiz sanāk tā, bet es ļoti cenšos, lai tas notiek arvien retāk un retāk. Vismaz lielākajai daļai cilvēku brīvdienas saistās ar atpūtu un nekā nedarīšanu, un ēdiens, tas ir veids, kā sevi var palutināt pēc kārtīgas un smagas darba nedēļas, bet kāpēc gan to neizdarīt daudz veselīgākā un tavai figūrai nekaitīgākā veidā? Man ir risinājums – ābolu un kanēļa kraukšķīgie čipsi!

Baked-Cinnamon-Apple-Chips-4Tas jau vairs nav nekāds jaunums, ka čipsi ir pieskaitāmi pie visneveslīgākās pārtikas. Pirmkārt, jau tie tiek ražoti tik mākslīgi – ar dažādām garšvielām, piedevām un garšas pastiprinātājiem, kas mūsu organismam jau nu galīgi nav veselīgi. Un turklāt, vai neesi pamanījusi, ka tiklīdz tu neesi apēdusi visu čipsu paku, tikmēr miera nav? Jā, tā tas ir, jo čipsi tev savā ziņā izraisa atkarību un tu nemaz vairs nekontrolē, kad roka tev sniedzas pēc nākamās saujas. Tieši tādēļ – veselīgs un garšīgs risinājums – ābolu un kanēļa čipsi. Manuprāt, tas ir lielisks našķis sestdienas vakaram, kad gatavot neko negribas, atliek tikai nomizot ābolus, uzbērt nedaudz kanēļa un cukura, un cepeškrāsnī iekšā. Iespējams, ka mājas apstākļos varētu būt nedaudz pagrūti iegūt kraukšķīgumu, bet, manuprāt, tas šeit nav nemaz tik būtiski.

Lai pagatavotu ābolu un kanēļa čipsus tev vajadzēs:

  • 5 ābolus
  • kanēli
  • cukuru

Pagatavošana:

Nomazgā ābolus, sagriez tos šķēlītēs. Vari gan nomizot tiem mizu, gan atstāt, būtībā vienalga. Tikai atceries, ka ābolu miziņa var veicināt vēdera uzpūšanos. Pēc tam pārkaisi ābolus ar cukuru un kanēli un liec iekšā cepeškrāsnī uz 180 grādiem, uz kādām 10-15 minūtēm, līdz āboli ieguvuši zeltaini brūnu nokrāsu. Pasniedz atdzesētus!

Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s