Gatavojam WOK: Cepti rīsi ar vistu.

Pirms kāda laiciņa jau iepazīstināju tevi ar WOK un šajā pannā gatavotu ēdienu un tagad esmu izlēmusi sava bloga ietvaros izveidot tādu kā sadaļiņu – Gatavojam WOK, kur iepazīstināšu tevi ar receptēm. Tā kā man pašai mājās ir šāda panna, tad tas ir ideāli, lai es tev stāstītu par gardākajām un interesantākajām receptēm. Bet tā kā šodien iepazīstināšu tevi ar pirmo recepti, tad tā būs pavisam vienkārša – cepti rīsi ar vistu.

DSC_0091_thumbRecepte ir ļoti vienkārša un neprasīs daudz laika. Manuprāt, tieši šis ēdiens un būtībā visi WOK pannā gatavoti ēdieni ir ļoti veselīgi, dārzeņiem bagāti un nodrošina vitamīnu un uzturvielu uzņemšanu. Šajā ēdienā dominē ļoti daudz dažādu krāsu un garšu dārzeņu, kas tavām garšas kārpiņām ļoti patiks. Pēc manām domām, tieši šeit ir ideāli nobalansētas garšas un nekas nepārņem citu sastāvdaļu, viss ir tā, kā tam ir jābūt un jāgaršo.

Lai pagatavotu ceptus rīsus ar vistu tev vajadzēs:

  • 450 gramus vistas filejas
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 burkānus
  • 1 selerijas kātu
  • 1 papriku
  • 175 gramus svaigo zirnīšu
  • 100 gramus konservētas kukurūzas
  • 275 gramus gargraudu rīsu
  • 2 olas
  • olīveļļu

Pagatavosana:

Vokpannu sakarsē uz mērenas uguns, ielej olīveļļu. Pievieno vistas gabaliņus un 2 ēdamkarotes sojas mērces, maisot cep 5-6 minūtes. Tad pievieno klāt burkānus, selerijas, papriku, zirnīšus un kukurūzu, maisot cep vēl 5 minūtes. Pievieno jau novārītus rīsus un samaisi. Iemaisi olu kulteni un atlikušo sojas mērci.

 

Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s