Ķiploku un parmezāna siera kartupelīši.

Zinu, zinu, ka visu laiku par to vien runāju – vasara ir klāt un ka mums ir laiks parūpēties par saviem ķermeņiem (protams, ka par to būtu jādomā visu gadu), bet zinu, ka dažkārt mēs iedomājamies par nedaudz par vēlu. Es uzskatu, ka katrai no mums ir jāmīl sevi un jārūpējas par sevi, jācenšas dod sev viss pats labākais un kvalitatīvākais. Un tas arī attiecas uz ēdienu. Tieši tādēļ šodien esmu izlēmusi tevi iepazīstināt ar vienu interesantu recepti, kura tev, iespējams, liksies neveselīga, bet tomēr mēranos daudzumos tā nekaitēs tavai figūrai.

IMG_2236editManuprāt, šī ir universāla recepte – to tu varēsi pasniegt ne tikai sev, bet arī saviem draugiem un viesiem. Iespējams, ka sākotnēji šķiet – hmm, kartupeļi? Tas taču ir visneveselīgākais kas vien var būt. Manuprāt, nē! Cik esmu dzirdējusi kartupeļi ir viens no tiem dārzeņiem, kas organismā uzturas visilgāk, līdz ar to arī tev rodas ilgāka sāta sajūta un ilgāku laiku tev negribas ēst. Tādēļ tas nav nemaz tik ļoti slikti. Un, runājot par sieru, arī siers tiek uzskatīts par vienu kaitīgu produktu, bet siers ir lielisks olbaltumvielu un vitamīnu avots. Gagarantēju – šī recepte patiks gan tev, gan taviem viesiem. Ļoti kraukšķīga, garšīga un galvenais – veselīga alternatīva frī kartupeļiem!

Lai pagatavotu ķiploku un parmezāna siera kartupelīšus tev vajadzēs:

  • 4 lielus kartupeļus
  • 300 gramu parmezāna siera
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāli un piparus

Pagatavošana:

Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Pa to laiku nomazgā un notīri kartupeļus, sagriez to gabalos, kas nebūtu ne par lielu, ne par mazu. Blakus traukā izveido masu no parmezāna siera, ķiplokiem un sāls un pipariem, vai arī citām garšvielām pēc saviem ieskatiem. Pēc tam cepeškrāsns cepamo papīru, uz kura tu cepsi, iezied ar olīveļļu. Sagrieztos kartupeļus ierīvē ar masu un visu nedaudz apšļaksti ar olīveļļu, lai masa labāk iesūcas kartupeļos. Cep kartupeļus 15-20 minūtes līdz tie ir zeltaini brūni.

Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s